Ο Δήμος Γαύδου είναι ο νοτιότερος του Καλλικράτη, καθώς και ο νοτιότερος της Ευρώπης

Ο πρώτος λόγος του νέου δημάρχου της Γαύδου


ΛΑΜΠΑΚΗΣ     Ευστράτιος του Μιχαήλ Δήμαρχος

ΤΖΑΝΙΔΑΚΗΣ Ματθαίος του Αδάμ                           Αντιδήμαρχος

ΣΑΜΑΤΑ-ΔΑΜΟΡΑΚΗ Ελένη του Παντελή         Πρόεδρος Δημ  Συμβουλίου

ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ Ευαγγελία του Χρήστου                   Γραμματέας Δημ. Συμβουλίου

ΑΡΚΑΛΑΚΗΣ   Νικόλαος του Σάββα                           Δημ. Σύμβουλος

ΒΑΙΛΑΚΑΚΗ  Αγγελική του Εμμανουήλ                  Δημ. Σύμβουλος

ΒΑΙΛΑΚΑΚΗΣ   Χαράλαμπος του Εμμανουήλ      Δημ. Σύμβουλος

ΒΑΚΙΡΛΗΣ Κωνσταντίνος του Σιδέρη                    Δημ. Σύμβουλος

ΚΑΤΡΑΚΗ Γεωργία του Φώτη                                        Δημ. Σύμβουλος

ΚΟΥΡΙΔΑΚΗΣ Κωνσταντίνος του Ιωσήφ             Δημ. Σύμβουλος

ΛΑΜΠΑΚΗ Αργυρώ του Ευστρατίου                         Δημ. Σύμβουλος

ΜΙΧΕΛΑΡΑΚΗΣ Εμμανουήλ του Γεωργίου           Δημ. Σύμβουλος

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ Γεώργιος του Βασιλείου                   Δημ. Σύμβουλος

ΣΤΥΛΙΑΝΟΥΔΑΚΗ Μαρία του Εμμανουήλ           Δημ. Σύμβουλος

Ο πρώτος λόγος του νέου δημάρχου της Γαύδου

ΑΙΔΕΣΙΜΟΤΑΤΕ   , ΑγαπητοίΔημοτικοίΣυμβουλοι

Συνδημότες και Συνδημότισσες. Φίλες και φίλοι

Είμαι βαθύτατα συγκινημένος που βρίσκομαι σήμερα στη θέση αυτή ως Δήμαρχος στο νέο Δήμο Γαύδου.

Η πρώην Κοινότητα μας με μια ιστορία πάνω από μισό αιώνα πέρασε στο παρελθόν.

Η Νέα Διοικητική μεταρρύθμιση με την ονομασία «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» μας τίμησε και μας μετονόμασε σε Δήμος Γαύδου για Ιστορικούς Πολιτικούς και Γεωγραφικούς λόγους.

Κατά της εκλογές της 7ης Νοεμβρίου όλοι εσείς με την ψήφο σας με ξανατιμήσετε και μου αναθέσετε να συνεχίσουμε μαζί ένα δύσκολο έργο,όπως αυτό προβλέπετε με τεράστιες ευθύνες και δυσκολίες.

Σήμερα μαζευτήκαμε όλοι εδώ για να ορκιστούμε ως νέο Δημοτικό Συμβούλιο Γαύδου,και να τιμήσουμε τον όρκο μας.

Οι καιροί είναι δύσκολοι,οι προκλήσεις πολλές και οι ευθύνες   μας βαρύνουν όλους.

Ο καθένας  από την μεριά του είτε σαν Δημοτικός Σύμβουλος είτε σαν απλώς δημότης , θα πρέπει να συμβάλλει με όλες του της δυνάμεις ώστε να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων.

Πρέπει να δείξουμε στην πολιτεία έργο,οτι είμαστε ικανοί να επιβιώσουμε και ότι για να το πετύχουμε αυτό αγωνιζόμαστε-παλεύουμε,βάζοντας στην άκρη προσωπικά συμφέροντα,μικροπρέπειες και μικροεγωισμούς

Εγώ από την μεριά μου θέλω να σας δηλώσω τουτο:θα είμαι πάντα δίπλα σας,σε κάθε πρόβλημα σας,από το ποιό απλό μέχρι το ποιό δύσκολο.

Μαζί θα συμπορευτούμε,μαζί θα αγωνιστούμε ώστε να δούμε την όμορφη και ακριτική Γαύδο μας καλύτερη από τα άλλα νησιά ,όπως της αξίζει

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο απερχόμενο Κοινοτικό Συμβούλιο για την συνεργασία που είχαμε της δυο προηγούμενες τετραετίες και που όλοι μαζί και καθένας ξεχωριστά  βοηθήσαμε να πάει ο τόπος μας μπροστά.

Μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας που βρίσκεστε σήμερα εδώ,και να ευχηθώ Χρόνια πολλα,καλή χρονιά με Υγεία και Οικογενειακή ευτιχία,καλή δύναμη στο έργο μας και θα κλείσω με μια ωραία μαντινάδα.

Όσες χιλιάδες Κύματα την Γαύδο μας χτυπούνε,

τόσες να είναι και οι χαρές που φέτος θα μας βρούνε.

Ευχαριστώ

2 Σχόλια

 1. livios

  Όπα!! Τι βλέπουν τα μάτια μου site του δημαρχείου Γαύδου!!! Μπράβο παιδιά καλή άρχει καλορίζικος ο δήμαρχος σας. Αν είναι αυτός που ξέρω με ένα ψαροκάικο.
  Ωραίο σχεδιασμό στην σελίδα σας
  Θα σας επισκεφτούμε το καλοκαίρι και ελπίζουμε να έχετε καράβι… και όχι αυτά που ξέρω.

  12/24/2010 στο 7:56 ΜΜ

 2. marios

  Ποιοι και γιατί κρατούν σε απομόνωση τη Γαύδο;
  19-01-2011

  Κύριε διευθυντά,
  μήνες τώρα παρακολουθώ τα τεκταινόμενα στο ακριτικό νησί της Καλυψούς και προσπαθώ να βρω εξήγηση αλλ’ είναι γρίφος. Ποιοι αετονύχηδες, κερδοσκόποι και αρπαχτικά κρύβονται πίσω από τα γεγονότα και παραμένει σε απομόνωση η Γαύδος από την 1η Ιουλίου 2010; Μήπως εξυπηρετούνται με την απομόνωση του νησιού καλύτερα τα συμφέροντα των προαναφερόμενων για τα εκατό στρέμματα γης που ήταν, εάν υπάρχουν ακόμη, της Σέλινο Α.Ε. στην Κόρφο της Γαύδου; Μήπως τα λεγόμενα υπόγεια κοιτάσματα πετρελαίου ή φυσικού αερίου -σε μεγάλη ποσότητα- της περιοχής; Μήπως γι’ αυτό έγινε Καλλικρατικός Δήμος ιδιαίτερος η Γαύδος; Μήπως οι συμφεροντολόγοι στοχεύουν να γίνει στη Γαύδο ό,τι δεν κατάφεραν στη Γαυδοπούλα;
  Με βασανίζουν ποικίλα ερωτηματικά και δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί οι υπεύθυνοι τόσους μήνες κρατούν σε απομόνωση τη Γαύδο. Αλλά ας προβάλλω τα γεγονότα όπως εξελίσσονται και ίσως κάποιος άλλος δώσει τη σωστή απάντηση μια που εγώ και αναρμόδιος είμαι και μάταια ψάχνω.
  «Μείναμε ακριβώς έντεκα ημέρες χωρίς σύνδεση στο νησί με συνέπεια να λείπουν βασικά πράγματα αλλά και να αισθάνεσαι απομονωμένος» (Απάντηση του Στρατή Λαμπάκη: Δημάρχου Γαύδου, για το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης).
  Τα λόγια αυτά συγκινούν και συγκίνησαν κάθε λογικό άνθρωπο… εκτός, βέβαια, τους αρμόδιους και υπεύθυνους για να δώσουν λύση για το πρόβλημα που ταλαιπωρεί ένα νησί από την 1η Ιουλίου 2010.
  Την αγανάκτηση, τη θλίψη και τον πόνο για τους ανθρώπους μεταφέρουν:
  1) Ο κ. Μαριδάκης Δημήτριος με άρθρο του και τίτλο: «Γαύδος… καλεί Περιφέρεια», που γράφει για την ανεπαρκή ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού, για τις μελλοντικές συναντήσεις του δημάρχου με την Περιφέρεια και για το «πάγωμα» του Γυμνασίου (Βλέπε «Χανιώτικα νέα» 6-1-2011, σελ. 1 και 4).
  2) Ο κ. Μπραουδάκης Γιάννης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΝΕΝΔΥΚ, σχολιάζοντας την απομόνωση του ακριτικού νησιού τονίζει: «Η εξαίρεση της Γαύδου από τη νομοθεσία, που βάζει σκληρούς όρους για πλοία που δρομολογούνται στο ανοιχτό πέλαγος είναι η μοναδική λύση για ν’ αποκτήσει το νησί ακτοπλοϊκή γραμμή». Επισημαίνει ότι η ευρωπαϊκή οδηγία είναι ξεκάθαρη που λέει ότι ο υπουργός Ναυτιλίας, με δική του απόφαση για ιδιαίτερες περιπτώσεις μπορεί να εξαιρέσει μια περιοχή από τη νομοθεσία. Οι απαιτήσεις της νομοθεσίας για διπύθμενα σκάφη και για συμπληρωματικές εργασίες, που απαιτούνται: εκβαθύνσεις στις εισόδους των λιμανιών της Γαύδου και της Χώρας Σφακίων δεν είναι δυνατόν να γίνουν σε περίοδο οικονομικής κρίσης (Βλέπε «Χανιώτικα νέα» 8-1-2011, σελ. 4).
  3) Ο κ. Πλακιωτάκης Γιάννης, βουλευτής ΝΔ, κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, κ. Διαμαντίδη Γιάννη, με θέμα: «Παραμένει χωρίς επιβατηγό πλοίο η Γαύδος».
  Συγκεκριμένα αναφέρει: «Είναι γνωστά και αναμφισβήτητα τα προβλήματα, τα οποία έχουν προκύψει αναφορικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση… λόγω λανθασμένης πολιτικής, η οποία ακολουθείται… Και δυστυχώς τα προβλήματα συνεχίζονται εφόσον εδώ και μήνες η Γαύδος παραμένει ουσιαστικά δίχως ακτοπλοϊκή σύνδεση… από την 1η Ιουλίου 2010. Μάλιστα, κατά την πρόσφατη κακοκαιρία το νησί έμεινε αποκλεισμένο για έντεκα ολόκληρες ημέρες… Ερωτάται ο κ. υπουργός… Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας και το ακριβές χρονικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των αναφερθέντων προβλημάτων» (Βλέπε «Αγώνας της Κρήτης» 14-1-2011, σελ. 6 και «Χανιώτικα νέα» 14-1-2011, σελ. 8) και
  4) ο γράφων είχε δημοσιεύσει άρθρο με τίτλο: «Γαύδος χωρίς καράβι σημαίνει καταστροφή (Βλέπε «Αγώνας της Κρήτης» 17/8/2010, σελ. 3, «Σελινιώτικα νέα» 19-8-2010, σελ. 5 και «Χανιώτικα νέα» 27/8/2010, σελ. 9).
  Μέχρι τότε έλεγαν μεγάλα λόγια. Την επισκεπτότανε σημαίνουσες προσωπικότητες του ελλαδικού χώρου… για ιδιάζοντες λόγους. Τη Γαύδο με ελάχιστους κατοίκους δεν την ενέταξαν στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου ή Σφακίων αλλ’ έγινε ιδιαίτερος Καλλικρατικός Δήμος. Είπαν… θα λειτουργήσουν γυμνασιακές τάξεις στη Γαύδο, θα αναπτυχθεί ποικιλοτρόπως, θα τύχει ιδιαίτερης φροντίδας, θα γίνουν έργα κ.λπ. κ.λπ.
  Και ξαφνικά όλα «παγώνουν». Ούτε ένα καράβι δεν μπορεί να την εξυπηρετήσει και μένει απομονωμένη για έντεκα ολόκληρες ημέρες. Πολλά γιατί βασανίζουν όλους που σκέπτονται τους κατοίκους της Γαύδου. Εσείς οι υπεύθυνοι τι έχετε να απαντήσετε;
  Είναι εμπαιγμός, ντροπή και έγκλημα ιστορικό, κοινωνικό, τουριστικό, οικονομικό, ηθικό και πολιτιστικό το ακριτικό νησί Γαύδος να θεωρείται αποπαίδι της Ελλάδας. Σκεφτείτε το καλά όλοι οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι…

  Ι.Γ. Γρηγορομιχελάκης,
  επίτιμος λυκειάρχης,
  φιλόλογος και θεολόγος

  01/22/2011 στο 2:27 ΠΜ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.